Dansföreställning med Rasmus Ölme under Kulturnatten 8 september: Utifrån och Ut

Rasmus Ölme. Fotograf: Nicklas Dennermalm

Rummet är en del av kroppen. Kroppen är en del av rummet. Rummet blir till genom kroppen och kroppen badar i rummet. Genom dans och tillsammans med gruppen Svärmen ger koreografen Rasmus Ölme sig i kast med relationen mellan kropp och rum.

Rasmus Ölme är dansare och koreograf, verksam i Bryssel under åren 1995–2007. Efter att ha doktorerat genom ett samarbete mellan Stockholms Konstnärliga Högskola och Kungliga Tekniska Högskolan 2008–2014 leder Rasmus sedan 2015 utbildningen i Dans och Koreografi vid den Danske Scenekunstskolen i Köpenhamn. För närvarande bedriver Rasmus, med stöd av danska kulturministeriet, forskningsprojekt Movement Material.

Dansföreställningen sker på borggården vid Uppsala slott där Kaarina Kaikkonens verk From the Bottom of my Heart sträcker sig från fontänen till Uppsala konstmuseums tak. Kaikkonen arbetar med minnen som material. Något så vardagligt som en skjorta blir en representation av den person som burit den. Kaarina Kaikkonen är född 1952, bosatt och verksam i Helsingfors och ställer ut över hela världen.

Dansare: Dan Johansson, Ellen Söderhult, Maria Öhman och Rasmus Ölme
Tid: Lördagen den 8 september kl. 16:00 – 16:30
Plats: Borggården, Uppsala slott
Arrangör: Uppsala konstmuseum och Kulturenheten, Region Uppsala

 Detta inlägg finns i sin helhet på Region Uppsala (Nyheter) hemsida http://www.lul.se/sv/Installningar1/RSS/Rss---Alla-nyheter/