Invigning av Johan Röings skulptur Befattning

För ett år sedan, när den första snön föll, lyftes Johan Röings skulptur ”Befattning” på plats utanför det nya parkeringshuset på Akademiska sjukhuset. I samband med att markbeläggningen nu har färdigställts är det dags att officiellt inviga konstverket.

Invigningstalare är Akademiska sjukhusets kommunikationsdirektör Henrik Pederby. Därefter följer ett samtal mellan konstnären Johan Röing, konstkonsult Anders Boqvist och Andreas Bjersby, projektledare för offentlig konst vid Region Uppsala.

Tid: Torsdag den 14 december kl. 14.00
Plats: Akademiska sjukhuset, Parkeringshuset, Inre sjukhusvägen

Kulturenheten bjuder på glögg och saffransbröd. Välkommen!

Foto: Liuba Socican

 Detta inlägg finns i sin helhet på Region Uppsala (Nyheter) hemsida http://www.lul.se/sv/Installningar1/RSS/Rss---Alla-nyheter/

DELA